Despre Mine

Expert în frumusete

Trainer - Terapeut Holistic

Frumusete 3D

Dupa o formare permanenta de-a lungul celor 24 de ani de activitate in cosmetica, dermato – cosmetica, training, psihologie, terapii alternative, consiliere hormonala, terapie prin arta, am conectat din toate aceste formari profesionale, cunostinte ce au dezvoltat, propriu concept de frumusete si sanatate a pielii.
Frumusete 3D: adica frumusete tridimensionala: corp – minte – suflet.

Frumusete 3D: adica frumusete tridimensionala: corp – minte – suflet.

Născută și crescută la Constanța, într-o familie unită, cu o copilărie frumoasă, nu ar fi crezut vreodată că viața ei se va schimba. „După plecarea tatălui meu, am făcut o erupție pe corp, iar medicii au fabulat timp de 10 ani diagnostice greșite.”

Puterea psihologiei
Boala dermatologică, descoperită cu greu de medici, i-a „furat15 ani plini de căutări interioare. Corpul ei nu încerca decât sa-i transmită de fapt, un semnal. A primit tratamente eronate, în urma cărora descoperea mereu alte și alte probleme de sănătate, pe fondul unei imunități tot mai scăzute a organismului.

Îngrozită de numeroasele boli, fără tratamente care să-i ofere măcar încrederea sau motivația că într-o zi va fi sănătoasă, admiterea la Facultatea de Psihologie și primele cursuri de cosmetică au ajutat-o nu doar să-și înțeleagă corpul, ci să se întoarcă către propriul suflet. „Am fost într-un dezechilibru fizic, din interior, care mă făcea în permanență o persoană bolnavă

Sutele de ore de studiu, numeroasele căutări și răspunsurile eronate ale medicilor și terapeuților au ajutat-o să înțeleagă că tot ce i se întâmpla nu era altceva decât reflexia interiorului său. Toate frustrările, neîmplinirile și supărările ultimilor 15 ani din viața sa erau, de fapt, imprimate pe propriul corp. Nici un medic nu a avut „curiozitatea să afle ce se ascundea, de fapt, în spatele corpului fizic și a unei erupții cutanate.

Psihologia era un domeniu pentru care Laura descoperise că are înclinații. Mereu empatică cu persoanele care-i vorbeau, își dorea să ajute alți oameni, dar în același timp, au existat multe întrebări ale căror răspunsuri și-ar fi dorit să le primească în mod corect și autorizat. Din zona de psihologie, a mers mai departe, dar doar la nivel empiric, pentru că a găsit în lectură, o altă componentă a vieții, sufletul. Nu îi erau foarte clare liniile propriului destin, iar întoarcerea către sine a coincis cu perioada primei iubiri.

La 16 ani l-a cunoscut pe iubitul ei, Cristi, care mai târziu avea să-i devină soț. Au fost împreună 13 ani, din care 4 căsătoriți. Idealistă din fire, și-ar fi dorit ca această primă dragoste să fie și ultima. S-a măritat la 29 de ani. Pentru că își luase viața în propriile mâini încă de la 16 ani, nu se baza decât pe ea însăși.

Deși la prima vedere ar părea o femeie care are nevoie de protecție… se consideră o persoană atipică: „Eu nu am căutat un bărbat puternic. Nu pot explica lucrurile astea în cuvinte. Pot să spun doar că am făcut această alegere din sentimentul acela pur și inexplicabil de iubire. Nu aveam nimic niciunul, nu se punea problema că are unul și celălalt nu sau cât de puternic e el oferindu-mi mie siguranță… N-am căutat protecție, am căutat să ofer protecție. Lucrul ăsta e evident și mi s-a inoculat în momentul când tata a plecat. Am simțit nevoia să am grijă de mama și de fratele meu.”

A renunțat la cel în care a văzut prima și ultima iubire, după o altă încercare a destinului, care a marcat-o profund. Își luase trei servicii, pentru a-și crea confortul dorit în familia pe care încerca să o păstreze, alături de soț. Era împlinită și extenuată în același timp, iar munca depusă îi aducea atât satisfacții financiare, cât și sufletești.

Era cosmetician într-un salon, consilier de frumusețe în farmacii, unde acorda diagnostice dermato-cosmetice celor interesați de problemele pielii lor și make-up artist în magazine. Și-a dorit să-și exprime astfel înclinația către frumos și pasiunea pentru pictură. „Mi-am luat trei servicii ca să fac din casă un cămin, iar căminul a luat foc la propriu tocmai când mă pregăteam psihic pentru un copil.

La 31 de ani a pierdut tot ce agonisise, iar visurile s-au năruit peste noapte. Au rămas uniți, au luat-o de la zero, au refăcut tot ce au construit inițial, din scrum. A durat un an să-și facă din nou casa locuibilă, însă decizia ei vis-a-vis de propria viață era deja luată: „Pur și simplu cred că a fost momentul meu de trezire.

Atunci mi-am dat seama că nu trebuie să rămâi cu un singur bărbat, ca el să fie și ultimul, cu orice preț. Contrar a ceea ce probabil, multă lume a crezut, după ce a pierdut tot ce a avut, s-a simțit eliberată și abia acum întrevedea niște răspunsuri mult mai aproape de adevăr în ceea ce o privește. Nu a crezut niciun moment că a fost pedepsită de divinitate.

A învățat însă lecția conform căreia nu doar lucrurile materiale contează în viața unui om. Acum, Laura e convinsă că nu ar fi putut realiza nimic fără aceste încercări prin care a trecut și care i-au adus mai târziu lucruri și oameni pentru care are de ce să fie recunoscătoare.„Am divorțat și am plecat doar cu o valiză de haine și visuri în Capitală.

A continuat dezvoltarea  personală și profesională, participând la diverse cursuri. Era dornică de a se depăși din punct de vedere profesional, nu neapărat printr-o funcție, ci prin acumularea de informații despre ceea ce făcea deja.

Experiența practică de cosmetician a început să capete noi dimensiuni, să crească și pe direcția de pedagogie, pentru a oferi mai departe tot ceea ce a învățat altora. A plecat către o companie mică, ce lansa pe piață un nou brand, spaniol: „Companie nouă, brand nou, eu nouă în București.

O Fundatie Caritabila

Nu știa ce înseamnă să lucrezi ca trainer educațional și să implementezi un brand pe o piață în continuă ascensiune, într-o industrie de frumusețe care se schimba tot mai mult. Totul a fost o provocare. A reușit să implementeze brandul în toate orașele din țară, iar pentru că eforturile ei s-au concretizat în rezultate spectaculoase, o companie multinațională a vrut să cunoască omul care a reușit să ia dintr-o bucățică de piață o felie și i-a făcut o propunere de colaborare.

A urmat un seminar spectaculos în Barcelona. Între 2008 și 2013 Laura a avut o ascensiune fulminantă în compania Top Line. Lucra ca Trainer Național. Între timp, întâlnise a doua iubire, o relație care s-a conturat foarte repede, fiind la extrema primeia. S-au mutat repede împreună.

El, profesor de flaut, implicat în multe proiecte muzicale. În numai un an, Laura și Sorin aveau perspectiva unei asociații non-profit. Și-au dorit să dezvolte într-o idee creativă, tot ceea ce reprezentau pentru ei inteligențele multiple, având la bază teoriile lui Gardner din psihologie.

Asociația a fost înfiinţată de Laura. Își dorește ca pe viitor să poată înființa o filială a acestei asociații în Constanța sau în orice alt oraș. Inteligențele muzicale, kinestezice, au prins viață, iar atunci i-a venit Laurei ideea de frumusețe 3D: corp, minte, suflet. „Scopul nostru a fost dezvoltarea inteligențelor multiple prin artă. Ne-a fost ușor să ne adresăm atât adulților, cât și copiilor.

Mai târziu au susținut cursuri prin intermediul asociației, iar costurile acestora acopereau cheltuielile de întreținere. Au strâns în timp, fonduri alocate cazurilor umanitare, iar Cristina Beatrice Preda, o fetiță născută cu parapareză spastică, și-a lansat primele cărți, cu sprijinul Laurei, iar fetița a fost integrată într-o școală normală.

Au urmat diverse evenimente organizate pentru copii din familii defavorizate, pe care Laura i-a găsit cu ajutorul unei biserici, unde asociația făcea donații. „După despărțirea de Sorin, m-am întors la Constanța. Nu mă constrângea nimic, așa că mi-am permis această libertate de a alege a doua oară. A ales să se întoarcă tot în zona esteticii și să creeze o altă abordare. S-a adaptat pieței, însă nu a putut deschide de la început un cabinet individual.

După o perioadă a realizat că acel concept pe care îl căuta pornea de la Frumusețea 3D. Businessul ei din prezent e propriul său brand.

A pus bazele unui parteneriat exclusiv cu o linie de produse profesionale românești. Alături de Oana Stan, fondatoarea brand-ului TECHIR, creează o linie destinată SPA-urilor, centrelor de înfrumusețare și cabinetelor terapeutice, pentru că își dorește să reprezinte un brand românesc.

Conceptul de frumusete 3d

Frumusețe 3D îmbină armonios conceptele de corp, minte, suflet, care aduce starea de bine oamenilor atât la nivel fizic, cât și psihic și emoțional. Frumusețea fizică include tratamente faciale personalizate, în funcție de nevoile pielii și de obiectivele de frumusețe al clientei, lifting fără bisturiu, tratamente contra acneei și contra petelor pigmentare.

Partea de psihoterapie vine să arate că, de fapt, problemele pielii sunt o reflexie a interiorului lor: „Sinceritatea și adevărul sunt eliberatoare și când înțelegi asta, nu e nici o rușine să recunoști. Eul interior își află liniștea prin acea aflare a misiunii personale care să te pună în slujba altor oameni.