Apa Vie

Apa Vie

apa vie

Pentru Comenzi: coral.club/ro/2962492.html

Pentru Detalii si suport: www.sanatatein4pasi.ro

Apa vie este mai mult decat o apa care alcalinizeaza organismul!

Apa este elementul esenţial al vieţii, fară apă omul nu poate exista. Astfel că apa se regăseşte în organismul omului într-un procent de 70%. Prin urmare o scădere cât mai mică a nivelului de apă din organism poate duce la pierderea funcţiilor vitale, la dezechilibre majore care în final duc la deces.

Apa este esenţială, ea este implicată în toate procesele organismului, începând cu viaţa celulară şi terminând cu toate acele reacţii biochimice care se desfăşoară în organism.

Apa vie, este un produs natural fabricat în Japonia din coralul de apă adâncă scleractinia, care creşte în Marea Japoniei, lângă insulele Okinawa şi Tokunoshima. 

Coralul este o substanţă unică, în care, timp de peste 500 de milioane de ani de existenţă s-a consolidat armonia perfectă între lumea animală, vegetală şi cea minerală. Această minunată creaţie a naturii combină în structura sa câteva forme materiale: este un animal marin cu contur straniu care aminteşte de plantele exotice, el existând datorită sărurilor minerale şi se hrăneşte cu microorganisme marine. 

Scheletul de coral este un complex de săruri minerale care determină proprietăţile sale unice şi acţiunea benefică asupra organismului. În principal, este vorba despre sărurile de calciu şi magneziu. În compoziţia sa intră de asemenea şi potasiul, sodiul, fierul, fosforul, sulful, siliciul, cromul, manganul, zincul şi alte elemente. Acest bogat complex de săruri naturale exercită o acţiune de reglare a echilibrului mineral al organismului, normalizând, prin urmare, şi activitatea sistemelor şi organelor vitale. 

Apa vie, componente active: 

  • Calciul împreună cu fosforul formează ţesutul osos, este materialul de construcţie pentru toate ţesuturile conjunctive. Menţine o activitate cardiacă stabilă, conductibilitatea nervoasă şi contractilitatea musculară, creşte permeabilitatea membranelor celulare, normalizează procesele de coagulare a sângelui. 
  • Magneziul, mineralul care ajută şi susţine calciul, asigură eliberarea ATP şi creşte potenţialul energetic al organismului, asigură un ritm cardiac stabil, reglează tonusul musculaturii netede (vaselor, intestinului, vezicii biliare şi urinare). Combinaţia echilibrată între calciu şi magneziu în organism în proporţie de (2:1) împiedică eliminarea calciului din oase, împiedică scăderea rezistenţei acestora. 
  • Sodiul reglează presiunea osmotică, schimbul de apă şi proteine, este necesar pentru menţinerea excitabilităţii neuromusculare şi funcţionarea pompei de sodiu şi potasiu care asigură reglarea schimbului de substanţe la nivel celular. 
  • Potasiul este cationul de bază intracelular care menţine echilibrul hidro-salin şi acido-bazic, excitabilitatea şi conductibilitatea neuromusculară; asigură stabilitatea tensiunii arteriale, elimină excesul de lichid din organism.

Alcalinitatea se referă la nivelul pH-ului apei pe care o consumăm. Apă alcalină este cea cu pH mai mare de 7 (mediu bazic sau alcalin) iar cea cu pH sub 7 este acidă. Apa alcalină conţine elemente benefice organismului cum ar fi calciul, siliciul şi magneziul.

Apa alcalină prin capacitatea de a alcaliniza, sprijină funcţionarea în condiţii optime a organismului prin  eliminarea reziduurilor, buna functionare a sistemului digestiv, asigurarea unui nivel corespunzator de hidratare.

 

Datorită capacităţii sale de asimilare uşoară şi de penetrare adâncă până la nivelul celulelor şi pentru că este un antioxidant puternic, apa alcalină ajută eliminarea toxinelor şi a reziduurilor acide acumulate de-a lungul timpului în organism.
Datorită procesului prin care se obtine, apa alcalină este microbiologic pura, fiind o sursa excelentă pentru detoxifiere.
Oxidarea la nivelul celulelor este cauza îmbătrânirii. Apa alcalină fiind un antioxidant puternic întârzie acest proces.

Aciditatea crescută şi hidratarea insuficientă a organismului sunt printre principalele cauze ale îmbătrânirii. Toxinele acide se pot acumula timp de zeci de ani în organism dacă stilul de viaţă şi dieta sunt neadecvate. Antioxidanţii sunt foarte importanţi în detoxifiere şi menţinerea tonusului tineresc.
Apa alcalină, fiind puternic antioxidantă şi cu capacitatea de absorbţie uşoară, ajută la menţinerea unui organism sănătos şi care îmbătrâneşte încet.

 

Apa alcalină are o structura de molecule mult mai mică decât apa în mod normal, din această cauză fiind mult mai uşor absorbită.

Apa alcalină conţine mult oxigen, într-o formă în care corpul poate să-l absoarbă uşor.

În cazul consumării a 3-4 litri de apă alcalină pe zi, după scurt timp se observă că pielea devine mai netedă şi cu un aspect mai sănătos.
În cazul în care organismul nu primeşte suficientă apă devine deshidratat, creierul încearcă să menţină o cât mai bună hidratare a organelor vitale în detrimentul celor periferice cum este pielea. Mai mult, datorită instinctului de autoconservare a organismului, reziduurile acide şi toxinele, grăsimile neasimilate sunt depozitate chiar sub piele, locul cel mai indepărtat de organele vitale.  Din aceste cauze la nivelul pielii apar riduri, eczeme, acnee, etc.
Consumul unei cantităţi suficiente de apă alcalină va rezolva aceste probleme, va asigura hidratarea bună în întregul corp, asimilarea nutrienţilor la nivel celular, eliminarea toxinelor.
Pielea va avea un aspect tineresc, curat, tonifiat şi sănătos.

Când organismul are un nivel scăzut de energie simţim că ne este foame. Senzaţia de sete nu poate fi separată de către creierul nostru faţă de senzaţia de foame. Când organismul este deshidratat şi cere apă senzaţia de foame şi de sete este generată simultan. Rezultatul este că mâncăm şi atunci când corpul cere de fapt apă.
Consumând conştient o cantitate suficientă de apă ne păstrăm corpul bine hidratat, astfel senzaţia de foame (de sete) vor apărea mult mai rar şi vom mânca mai puţin.
Senzaţia de foame poate să apară şi în cazul în care din organism lipsesc unele minerale. Organismul încearcă să ne convingă să mâncăm mai mult pentru a asimila aceste minerale lipsă. De multe ori nu aceasta este soluţia, deoarece în multe alimente la care avem acces în zilele noastre nu mai conţin aceste elemente necesare. Apa alcalină, pe de altă parte, are capacitatea de a conţine multe minerale, care astfel ajung în organism. Senzaţia acută de foame dispare, astfel ne este mai uşor să ne menţinem greutatea optimă.

O lipsă de apă din organism de doar 5% (uşoară deshidratare) duce la pierderea a 25-30% din energia corpului uman. Apar durerile de cap, gândirea îngreunată, oboseală în corp şi în minte.
Consumând apă destulă aceste probleme dispar şi corpul şi mintea pot funcţiona la potenţialul maxim.

Pentru a fi sănătos, corpul nostru trebuie să aibă o valoare a pH-ului de 7.365 în sânge şi în celule (uşor alcalină). Un număr mare de factori la care suntem expuşi în viaţa de zi cu zi tind să împingă această valoare spre zona acidă. Aciditatea favorizează dezvoltarea unor boli foarte grave.
Consumând apă alcalină de 8.5 – 9,5 pH ajutăm organismul să se menţină sănătos şi tânăr.